Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Decija strana

  • Decija2

  
Greentechova kampanja “Tvoja planeta – tvoj problem”
10. mart 2013. godine
U okviru Greentechove kampanje “Tvoja planeta – tvoj problem” skoro 3.000 novosadskih osnovaca je edukovano o značaju reciklaže i zaštite životne sredine putem kreativnih radionica, vršnjačkih edukacija i stripa “Povratak” namenski izrađenog za potrebe kampanje, a u 8 škola uključenih u projekat organizovana je primarna selekcija PET otpada putem namenskih kontejnera.


Preduzeće Greentech je u saradnji sa udruženjem Recycle Green u 8 osnovnih škola u Novom Sadu sprovodi nastavak projekta „Planeti pomaži u reciklaži“ i u okviru njega kampanju za podizanje svesti dece i mladih o značaju ličnog angažmana u zaštiti životne sredine pod sloganom “Tvoja planeta- tvoj problem”. Institucionalni pokrovitelj ovog projekta je Grad Novi Sad,  a medijski pokrovitelji Radio-televizija Vojvodine, Radio 021 i ekološki magazin “Eko list”.

 

U saradnji sa studentskom organizijom BEST sproveden je konkurs za studente volontere u projektu „Planeti pomaži u reciklaži“. Na poziv se javilo ukupno 11 studenata završnih godina studija na Fakultetu tehničkih nauka, smer inženjerstvo životne sredine i Prirodno matematičkog fakulteta, smer biologija – ekologija. Nakon višednevnog treninga izabrano je četvoro studenata koji su kao predavači bili angažovani u realizaciji edukacija za učenike VII I VIII razreda u školama uključenim u projekat.

U okviru kampanje “Tvoja planeta – tvoj problem” raspisan je i konkurs za najbolju fotografiju, likovni rad i strip ili fotostrip na temu zagađenja/zaštite životne sredine. Konkurs je otvoren do 1. maja 2013. godine, a više o uslovima učešća možete pročitati na www.recycle-green.info.