Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
Proizvodnja

PET vlakna

Greentech koristi otpadne PET boce kao sirovinu prerađujući ih u fabrici u Mladenovu (Bačka Palanka) sa kapacitetom fabrike do 10.000 tona godišnje.

Sakupljači prikupljaju PET boce i presuju ih u bale kako bi se lakše transportovale do fabrike. Kada balirane PET boce stignu u fabriku debaliraju se, sortiraju po bojama, melju, peru i suše. Ovim postupkom dobija se nova sirovina - vruće oprane PET flekice.



Poliestersko vlakno se dobija daljom preradom PET flekica unutar Green Group-e. Upotreba ovog materijala u tekstilnoj, automobilskoj i građevinskoj industriji vrlo rasprostranjena. PET vlakno se koristi za izradu higijenskih proizvoda, odeće, nameštaja, tepiha, punjenje dušeka i jastuka. Sve je veća njegova primena kao geotekstilne podloge za puteve i deponije ili za izolaciju u građevinarstvu.

Drugi značajan proizvod u reciklaži PET ambalaže je poliesterska traka, odnosno PET traka koja se zbog svojih izuzetnih tehničkih karakteristika koristi za vezivanje i osiguranje različitih pakovanja – paleta, elemenata u građevinarstvu, drvnoj industriji, metalurgiji