Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Decija strana

  • Decija2

  
Akcije
UČENICI ŠKOLE “ŽARKO ZRENJANIN” IZ NOVOG SADA POSETILI FABRIKU U MLADENOVU
fotoPreduzeće Greentech je u okviru edukativne kampanje “Planeti pomaži u reciklaži” organizovalo mini ekskurziju za učenike II/5 osnovne škole “Žarko Zrenjanin” iz Novog Sada koji su tom prilikom posetili fabriku u Mladenovu, prirodno dobro “Karađorđevo” i ergelu konja u sklopu istoimene vojne ustanove.
Još tokom puta ka Mladenovu, deca iz Novog Sada su imala priliku da čuju kratko predavanje o reciklaži i njenom značaju u zaštiti životne sredine. U fabrici Greentecha u Mladenovu videli su kako izgleda postrojenje za reciklažu PET boca, a posebno ih je oduševio PET fleks  (PET fleks iliti PET ljuspice su poluproizvod reciklaže od kog se zatim izrađuju finalni proizvodi poput PET vlakna, PET trake za pakovanje ili R-PET regranulata za izradu novi boca). Bilo je zanimljivo proći i kroz lager PET otpada koji u balama čeka na reciklažu, koji je osnovcima ličio na veliki šareni lavirint.
Viljuškari koji nose bale otpada, utovar kamiona, veliki bučni mlin u kom se melje plastika – sve je ovo bilo za decu iz Novog Sada novo, živopisno iskustvo.
Opširnije...
 
Greentechova kampanja “Tvoja planeta – tvoj problem”
10. mart 2013. godine
U okviru Greentechove kampanje “Tvoja planeta – tvoj problem” skoro 3.000 novosadskih osnovaca je edukovano o značaju reciklaže i zaštite životne sredine putem kreativnih radionica, vršnjačkih edukacija i stripa “Povratak” namenski izrađenog za potrebe kampanje, a u 8 škola uključenih u projekat organizovana je primarna selekcija PET otpada putem namenskih kontejnera.


Preduzeće Greentech je u saradnji sa udruženjem Recycle Green u 8 osnovnih škola u Novom Sadu sprovodi nastavak projekta „Planeti pomaži u reciklaži“ i u okviru njega kampanju za podizanje svesti dece i mladih o značaju ličnog angažmana u zaštiti životne sredine pod sloganom “Tvoja planeta- tvoj problem”. Institucionalni pokrovitelj ovog projekta je Grad Novi Sad,  a medijski pokrovitelji Radio-televizija Vojvodine, Radio 021 i ekološki magazin “Eko list”.

Opširnije...
 
RADIONICE O RECIKLAŽI U O.Š. “PETEFI ŠANDOR” I “ KOSTA TRIFKOVIĆ”

FotoSvoje  druženje sa novosadskim osnovcima Greentech je nastavio u osnovnim školama Kosta Trifković i Petefi Šandor. Približno 300 učenika četvrtih razreda je imalo priliku da se upozna sa tajnama reciklaže i otkrije njen značaj u zaštiti životne sredine. Uz pomoć makaza, lepka i boje plastične boce, kartoni, kutije i drugi otpadni materijali očas posla su se pretvarali u robote, lutke, zečeve, mede, ovce, krave, ali i samostrele, puške i tenkove. I učiteljice i deca pitali su kad ćemo doći opet. Kažu bilo im je zanimljivo, veselo, slatko, ali kratko. Obećali smo da ćemo se družiti ponovo, a deca su obećala da će od sada brižljivo odvajati otpad za reciklažu , a bogme terati i svoje roditelje da to rade zajedno sa njima. Sudeći po entuzijazmu sa kojim su i sami reciklirali – mi im verujemo.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 Sledeća > Kraj >>

Strana 1 od 4